logo

Temel Kamp Malzemeleri

Dağcılığın temelini oluşturan ve Dağcılığın alt kolu olan Kampçılık faaliyetleri için belirli başlı kullanacağımız “Temel Kamp Malzemeleri”ni sıralayacak olursak; Çadır, Uykutulumu, Mat, Ocak ve bunları içerisinde barındıran Çanta, olmazsa olmaz kamp malzemelerindendir.

ÇADIR: Doğal hayatta sığınak olarak kullanılan kamp malzemesidir. Çadırlar üretildikleri malzemeye ve tasarımlarına göre farklı hava şartlarında kullanılmaya elverişli çeşitleri vardır. Bunlardan bazıları; Dome Çadır, Tünel Çadır vs. örnek verebiliriz.
Dağcılık için kullanılan çadırlar, “Dome” denilen kubbe şeklindeki çadırlardır. Neden dom çadır derseniz, şekli kubbeye ve ya ortasından kesilmiş portakala benzer. Bu özelliği sayesinde rüzgarın çadır etrafında dolanması ve çadıra zarar vermesi amaçlanmıştır.

Çadırları, 2, 3, 4, ve 5 mevsim olarak sınıflandırmak mümkündür. Mevsimden de anlaşılacağı gibi, dayanıklılık farkları göstermektedir. Bu tür çadırların kurulumları, kumaş faklılıkları, pol kalınlıkları farklılık göstermektedir.
-UYKU TULUMU

-ÇANTA

-OCAK

-MAT

  • PAYLAŞ