İç Karadeniz’in ‘seyir terası’ niteliğindeki Nebiyan Dağı, ormanları, yaylası ve suyu ile keşfedilmeyi bekliyor. Nebiyan dağı, kamp yapmak içinde son derece elverişli bir alan olarak dikkat çekiyor.
Ayrıca 23 Ekim 2011 tarihli ve 28093 sayılı resmi gazetede yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu’nun 2011/2295 sayılı kararıyla; Samsun 19 Mayıs İlçesi Nebiyan Bölgesi ‘Turizm Merkezi’ olarak ilan edilmiştir.
Nebiyan Dağı halk arasında “sivri” ve bazı kaynaklarda da “bünyan dağı” diye geçse de bölgenin genel ismini almıştır. Yaklaşık 1240 metre yüksekliğiyle Samsun’un en yüksek dağlarından biridir. En tepesinde yer alan yangın gözetleme kulesi eski zamanlarda kullanılmış olsa da günümüzde kullanılmamaktadır. Bölge suyu ile ünlü olmakla birlikte birçok doğa sporunu yapmaya uygundur.
Nebiyan ormanları ise, uçsuz bucaksız kayın ağaçlarının yeşille gökyüzünün sonsuz mavisinin kesiştiği bir yer.
Ülkemiz açısından da önemli yere sahip olan kayın ormanları, ilkbaharda sarıya çalan açık yeşil rengiyle, son baharda nefes kesen kızılıyla ziyaretçileri karşılıyor. Nebiyan’a gelip de tertemiz havasından, berrak nefis suyundan etkilenmemek mümkün değil. Meşhur Nebiyan suyunun berraklığı ve saflığı kayın ağaçlarının havayı ve toprağı temizlemesinden kaynaklanmaktadır.
Kulüp binasından 08.30’ da hareket edilerek Ondokuzmayıs İlçesi’ ne gidilecek ve kahvaltı molası verilecektir. Ardından da Nebiyan Köyü’ ne geçilecek ve yaklaşık 3 saat sürecek yürüyüş başlayacaktır. Yürüyüşün sonunda kamp alanında kamp ateşi yakılacak ve yemek yenilecektir. Yemeğin ardından dönüşe geçilecektir. Akşam saat 18.00 gibi Samsun’ a dönülmüş olunacaktır.
Faaliyet için yanınızda yağmurluk, güneş gözlüğü, en az 1 litre su, şapka ya da fular ve bunları taşımanız için bir sırt çantası bulundurmanız gereklidir. Bunların olmaması faaliyet yapamayacağınız anlamına gelmemektedir.